Boulard

Boulard տան անվանումը ծագել է մեկ մարդու՝ Պիեռ Օգյուստ Բուլարի ոգեշնչումից, ով հիմնադրել է իր հեղինակավոր թորման գործարանը Pays d'Auge-ում 1825 թվականին (Նորմանդիա, Ֆրանսիա): Տարածաշրջանը հայտնի է իր կալվադոսով և սիդերներով: Միմյանց հաջորդել են չորս սերունդ՝ ցանկանալով հանրահայտ օ-դը-վին դարձնել ավելի նուրբ և բացառիկ:

Այսօր Boulard-ը կալվադոսի արտադրության համաշխարհային առաջատարներից է, որի ավանդույթները խնամքով պահպանվել են ընտանիքի հինգերորդ սերնդի կողմից։ Boulard-ի այգիներում կան 35000 խնձորենիներ և 800 տարբեր սորտեր, որոնցից ամեն տարի ընտրվում են 120-ը՝ եզակի Կալվադոս արտադրելու համար: Boulard-ը այնպիսի երկրների արտահանման առաջատարն է, ինչպիսիք են ԱՄՆ-ը, Կանադան, Ճապոնիան և Սկանդինավիան, ինչպես նաև ամենավաճառվող կալվադոսն է Duty Free խանութներում: