Jim Beam

Ավելի քան 200 տարի բազմաթիվ մարտահրավերների միջով անցած  Beam-ի ընտանիքը համարվում է 7 սերունդներից մեկը և հետապնդում է մեկ նպատակ՝ պատրաստել աշխարհի լավագույն բուրբոնը։ 1740 թվականին, երբ Միացյալ Նահանգները դեռ 13 գաղութներ էին, Բիմ ընտանիքը առաջին անգամ ժամանեց Ամերիկա՝ վճռականորեն իրականացնելու գաղութային երազանքը: Ամերիկա տեղափոխվելուց հետո նրանք իրենց գերմանական անունը դարձրին Beam: Մեղմ եղանակը իդեալական էր եգիպտացորեն աճեցնելու համար: 1700-ականների վերջին գերմանացի, շոտլանդացի և իռլանդացի վերաբնակներն արդեն Արևմտյան Փենսիլվանիայում տարեկանի վիսկի էին պատրաստում իրենց հայրենիքից բերված բաղադրատոմսերով: Բայց երբ ԱՄՆ կառավարությունը սկսեց առաջարկել արևմուտք տեղափոխվելու և եգիպտացորեն աճեցնելու նոր պայմաններ, շատերը տեղափոխվեցին Վիրջինիա նահանգի Կենտուկի շրջան: Այս ֆերմերների շարքում էր Ջեյքոբ Բիմը, ով, ինչպես մյուսները, օգտագործեց իր հոր վիսկիի բաղադրատոմսը՝ ավելի քաղցր տեսակի վիսկի-բուրբոն ստանալու համար: Թերևս լավագույն որոշումը, որը երբևէ կայացրել է Ջեյքոբ Բիմը, իր բուրբոնը վաճառելն էր: Նա վաճառեց իր առաջին տակառը՝ Old Jake Beam Sour Mash-ը 1795 թվականին՝ Կենտուկին նահանգ դառնալուց ընդամենը երեք տարի անց: Նրա բուրբոնը արագ դարձավ տեղացիների սիրելին: Սա մեծ ձեռքբերում էր՝ հաշվի առնելով որ 1800-ականների սկզբին Կենտուկիում մոտ 2000 բուրբոն պատրաստող կար։