1765 թվականից ի վեր Saint James-ի շաքարեղեգի տնկարկները արտադրում են բարձրորակ ռոմ և հանդիսանում են Մարտինիկի հեղինակավոր «Appellation d’Origine Contrôlée» ծագման վայրի վավերացման հիմնադիրներից մեկը:
SAINT JAMES ռոմը արտադրվում է մաքուր շաքարեղեգի հյութի խմորումով, որին հաջորդում է կրեոլյան սյունակներով թորումը։ Այս մեթոդը, որը ճանաչված է որպես A.O.C Մարտինիկի ռոմ, SAINT JAMES ռոմերին հաղորդում է բույրերի բազմազանություն՝ նուրբ, մրգային նոտաներով, որոնք կատարյալ են հնացման համար կաղնու տակառներում։ Քաղցրացնող նյութեր չեն թույլատրվում։