Matsu

Bodega Matsu-ն հիմնադրվել է գինեգործ Ռաուլ Աչայի և գինիների մեծ սիրահար, գործարար Գոնսալո Լայնեսի կողմից: Գինու արտադրության հիմնման մեծագույն շարժառիթը Իսպանիայի Տորո տարածաշրջանի յուրահատուկ շունչն արտահայտելն էր:

Մաթսուի ստեղծման գաղափարը ծագել է դեռևս 2004 թվականին, երբ Աչան և Լայնեսը Տորոյի խաղողի այգիներն ուսումնասիրելիս տպավորվեցին այնտեղ աճող Տինտա դե Տորո խաղողի սորտով: Նրանք սկսեցին համագործակցել ևս մեկ ներդրողի՝ Պեդրո Էյբայի հետ: Գինու երեք սիրահարները փնտրում էին խաղողի հին այգիներ վերամշակելու և իրենց գործունեությունը զարգացնելու համար՝ օգտագործելով կայուն և օրգանական գյուղատնտեսական պրակտիկա:

Գինեգործարանի անվան՝ «Matsu»-ի հիմքում ճապոներեն «սպասել» բառն է, որը հիանալիորեն արտահայտում է գործունեության գաղափարախոսությունը. սպասել խաղողի ամբողջական հասունացմանը՝ մինչ բերքահավաքը: Արդյունքում ողկույզները կարողանում են արտահայտել իրենց բնական համի բոլոր նրբերանգները՝ ստեղծելով խորը և բարդ գինիներ:

Bodega Matsu-ի առաջին գինին թողարկվել է 2006 թվականին, որին հաջորդեց բրենդի կայացումն ու աճը: