Achaval Ferrer գինու երիտասարդ ընկերությունը հիմնադրվել է 1998 թվականին մի խումբ իտալացի և արգենտինացի գործընկերների կողմից, ովքեր պաշտում էին իրենց հողն ու բիզնեսը: Ընկերության հիմնական նպատակն է ստեղծել բարձրորակ, բարդ և խորը գինիներ, որոնք հնարավորինս արտացոլում են տեղական տերուարի լավագույն հատկությունները: Ընկերության խաղողի այգիները գտնվում են Մենդոզա շրջանում՝ ծովի մակարդակից 700-1000 մետր բարձրության վրա։ Այստեղ հիմնականում մշակվում է Մալբեկ խաղողի սորտը։ Անդերի մաքուր սառցադաշտային ջուրը, ցերեկային և գիշերային ջերմաստիճանների տարբերությունները, խաղողի այգիների լեռնային դիրքը, հարուստ հողերը այն բոլոր հիմնական գործոններն են, որոնք հնարավորություն են տալիս յուրօրինակ խաղող աճեցնել: Ընկերության մասնագետները վերահսկում են գինու արտադրության ողջ երկարատև գործընթացը՝ սկսած վազի տնկումից մինչև շշալցում։ Achaval Ferrer-ի գինիները բարձր գնահատականների են արժանացել գինու փորձագետների և քննադատների կողմից: