Երկար ժամանակ առաջ՝ 1152 թվականին, այն տեղը, որն այսօր հայտնի է Drappier Տուն անունով, դարձավ Կլերվո (Clairvaux) վանքի ցիստերական վանականների ապաստանը՝ ձեռք բերելով շքեղ գինետուներ։ Յոթ դար անց՝ 1808 թվականին, այս միջնադարյան դարաշրջանի բացառիկ պահպանված վկայության շուրջ հիմնադրվեց ընտանեկան գինեգործարան, որն այսօր ղեկավարում է Միշել Դրապիերը (Michel Drappier)։
Մինչ 1979 թվականին Drappier Տան գլխավոր գինեգործի պաշտոնը ստանձնելը, Միշելը՝ շարունակելով իր ծնողների՝ Օբ գյուղում գինեգործության պիոներների հետքերը, հաջողությամբ ավարտել էր Բոն (Բուրգունդիա) գինեգործության համալսարանը, ապա մասնագիտական փորձ էր ձեռք բերել Piper-Heidsieck-ում Ռեյմսում և Chandon-ում Նապայում։
Միշելի գալուստով Drappier Տունը սկսեց ճանաչում ձեռք բերել որպես պինո նուար տեսակից լավագույն շամպայն արտադրող։ Այս խաղողը, որը առաջին անգամ այստեղ աճեցվել է 1930 թվականին՝ Ջորժ Կոլլոտի (Georges Collot)՝ Միշելի պապի կողմից, որին անվանում էին «պապա պինո», այժմ զբաղեցնում է Drappier-ի խաղողի այգիների 70%-ը և շրջակա տարածքում խաղողի արտադրության գրեթե երեք քառորդը։ Վերականգնելով ավանդույթները և բնության բացառիկությունը, Drappier-ը շարունակում է մշակել վաղուց մոռացված տեղական խաղողի տեսակներ՝ արտադրելով Quattuor շամպայն։ 1990-ականների վերջում Drappier-ը առաջինն էր, որ շուկա դուրս բերեց Zero Dosage շամպայն։ Drappier-ի խաղողի այգիները կազմում են 57 հա ընդհանուր տարածք, որից 15 հա-ը սերտիֆիկացված է որպես օրգանական։
- 1
- 2